Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Wijkverpleegkundige

Wat houdt wijkverpleegkundige in

Als wijkverpleegkundige ben je de spin in het web van jouw wijkteam. Bij een aanvraag stel jij de zorgindicatie, vervolgens stel jij het (verpleegkundig) zorgplan op en toets je of de aanvraag financiële dekking heeft vanuit de Wlz, Zvw of andere voorziening. Daarna wijs je de zorg toe aan één van de collega`s binnen het team, waarbij je rekening houdt met het juiste deskundigheidsniveau.

Op afstand coördineer je de zorgverleningen in jouw wijk op alle niveaus en waar het hoogcomplex en/of instabiel wordt, treedt je zelf als coördinator op. Je onderhoudt een netwerk aan contacten in de wijk met alle eerstelijns-hulpverleners, zodat er snel overlegd kan worden als een interventie daarom vraagt. Je bent de vraagbaak en coach voor je collega`s op gebied van zorg en registratie.

Je geeft voorlichting, instructie en advies aan cliënten en mantelzorgers met betrekking tot (chronische) ziekten en verricht in hoogcomplexe en/of instabiele zorgsituaties de verpleegtechnische en verzorgende handelingen en neemt de begeleiding van de cliënt op je.

Zelfstandig,
maar onderdeel van een team

In de thuiszorg werk je zelfstandig, maar ben je wel onderdeel van een team. Je werkt de ochtend, middag, avond en/of weekenddiensten.

In het team werken vaak stagiairs en leerlingen mee. Jij draagt je steentje bij door begeleiding te bieden aan onze toekomstige professionals! En samen geven jullie de beste zorg aan onze cliënten!

Voor deze functie vragen wij een hbo diploma Verpleegkunde.

Ben je nog niet in het bezit van dit diploma? Kijk dan snel verder op de pagina opleiden of omscholen welke opleidingsmogelijkheden er zijn.