Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opleiden of omscholen naar de zorg

Werken in de thuiszorg bij Vérian

Thuiszorg is een hele mooie en uitdagende vorm van zorg verlenen. Geen dag is hetzelfde wat het werk heel afwisselend maakt. Je maakt onderdeel uit van een team, maar jij bent degene die de cliënt in de wijk ondersteunt bij alledaagse bezigheden, zoals wassen, aankleden en een deel van de medische handelingen, zoals medicijngebruik etc. Hoe verder de opleiding vordert, hoe meer voorbehouden risicovolle handelingen je mag doen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de cliënt, maar er zijn altijd collega’s waar je op terug kunt vallen.

In de thuiszorg bij Vérian werk je vaak wisselende diensten, zoals ochtenden, avonden, als ook in de weekenden. Je werkt geen nachtdiensten. De ochtenddiensten starten om 7.00 uur, de avonddiensten rond 17.00 uur. Omdat je niet de hele dag werkt, houd je tijd over voor andere dingen!

Droom jij er van om carrière te maken in de zorg, maar heb je de stap nog niet durven maken, omdat je bijvoorbeeld geen zorgachtergrond hebt? Dat is geen probleem! Wij bieden regelmatig leerwerkplekken voor de opleiding mbo 3 Verzorgende IG, mbo 4 Verpleegkunde en hbo Verpleegkunde (vanaf leerjaar 3).
Elk half jaar, rond maart/april en oktober/november, plaatsen wij de vacature voor leerwerkplekken op de website.
Heb je interesse? Houd onze vacaturepagina in de gaten en reageer direct!

Het opleidingstraject

Het opleidingstraject start met een introductiebijeenkomst bij Vérian waarin je kennis maakt met je medestudenten. Je leert de beginselen van de zorg, zodat je bij de start van het opleidingstraject met een collega uit je team mee kan lopen in de wijk. Na ongeveer een maand ga je zelfstandig op route en heb je je ‘eigen’ cliënten.
Naast het werken in de thuiszorg, ga je één dag per week naar school. Vérian werkt samen met diverse scholen in de regio. Naast werken en de schooldag, besteed je ook tijd aan zelfstudie, huiswerk, het maken van opdrachten of het mee lopen in de wijk.

Hoi, wij zijn Angelique en Loes

bij vragen helpen wij je graag verder.

Wat bieden wij jou
en wat verwachten wij van jou?

Wat bieden wij jou?
Vérian betaalt het opleidingstraject. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je om financiële redenen niet deel kunt nemen aan de opleiding. Je ontvangt wel een studieovereenkomst met een terugbetalingsverplichting.

Wat je verdient hangt af van het aantal uren dat je gaat werken en de opleiding die je gaat volgen. Bij een 24 uur contract ben je 20 uur aanwezig op de werkvloer en wordt er 4 uur beschikbaar gesteld voor je studie.

  • Ben je Leerling Verzorgende IG (niveau 3) dan word je ingeschaald in de zij-instroomperiodiek van FWG 40, vanaf de start van jouw opleiding.
  • Ben je Leerling mbo-verpleegkundige (niveau 4) dan word je ingeschaald in de zij-instroomperiodiek van FWG 45, vanaf de start van jouw opleiding.

Bij een voldoende tussenbeoordeling ontvang je na 8 maanden de eerste periodieke verhoging en vervolgens ontvang je deze jaarlijks.

Wat verwachten wij van jou?
Wij verwachten dat je gemotiveerd bent en je volop inzet om de studie met een goed gevolg af te ronden. Je volgt de lesstof, woont de lessen bij en voert de bijbehorende opdrachten uit. Je kunt kritisch naar jezelf kijken en bent bereid om te investeren in jezelf, de opleiding en de organisatie. Daarnaast kun je privé voldoende tijd besteden aan de opleiding, het maken van opdrachten en het opdoen van praktijkervaring.

Omdat je alleen op pad gaat naar cliënten is het van belang dat je in het bezit bent van een vervoersmiddel, zoals een scooter of een auto (met geldig rijbewijs).

Wil jij weten welke vacature het beste bij jou past?

Vul hieronder je telefoonnummer in en we bellen je voor persoonlijk advies!