Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Coco Samuels, oncologieverpleegkundige bij Vérian

Coco is onze ambassadeur en kartrekker voor de oncologische zorg

Sinds 1 februari 2021 heeft Vérian een oncologieverpleegkundige in dienst; Coco Samuels. Coco is onze ambassadeur en kartrekker voor de oncologische zorg in de 1e lijn. Netwerken en samenwerken is haar op het lijf geschreven! Coco heeft tientallen jaren ervaring in de zorg, onder andere als verpleegkundige op de afdeling Long/ Oncologie van Gelre Ziekenhuizen Zutphen. Ook heeft Coco vier jaar bij een andere thuiszorgorganisatie gewerkt als oncologieverpleegkundige. Nu werkt ze inmiddels al zeven jaar in Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn. Bij Vérian werkt ze twee dagen in de week.

Hoi, ik ben Coco

Oncologieverpleegkundige

Wat houdt Coco's functie in?

Het horen van de boodschap kanker brengt veel onzekerheid en spanningen met zich mee. Coco: “Als oncologieverpleegkundige begeleid ik de mensen op psychologisch vlak. Daarnaast monitor ik de algehele welzijn. Ik zie mijzelf als een belangrijke verbinder tussen het ziekenhuis waar de cliënt de behandeling krijgt en de thuiszorg, huisarts en andere 1e lijns zorgverleners van de cliënt.

Ik begeleid het traject van de cliënt en kan de cliënt helpen om inzicht te geven in het ziekteproces en diegene helpen daarin de keuzes te maken die bij hem/haar passen. Je hebt als cliënt best wat keuzemogelijkheden, dat weet lang niet iedereen. Denk aan voorlichting over aanvullende zorgmogelijkheden, wat wordt er vergoed vanuit de basisverzekering, hulpmiddelen, medisch-technische apparatuur en aanpassingen in huis. Als oncologieverpleegkundige stem ik de ondersteuning helemaal af op de persoonlijke situatie van de cliënt. Ik ben er voor de cliënt, maar ook voor de directe naasten. Daarnaast ben ik er voor andere zorgverleners, zoals het ziekenhuis en de huisarts. Al mijn waarnemingen koppel ik terug naar de disciplines waar de cliënt onder behandeling staat.”

Waar is Coco verder mee bezig binnen haar functie?

Coco vertelt over het volgende: “Ik ga in de regio Apeldoorn de psychosociale begeleiding in de 1e lijn opzetten. Dit doe ik in samenwerking met specialisten, huisartsen, verpleegkundigen in de 1e en 2e lijn. Daarnaast ga ik scholingen geven, deelnemen aan congressen, netwerken en wijkteams ondersteunen die vragen hebben over een oncologische cliënt. Wat ook heel leuk is om te vertellen, is dat ik verpleegkundigen bij Vérian ga begeleiden die een opleiding tot oncologieverpleegkundige ambiëren. Ik hoop hiermee een mooie groep van oncologieverpleegkundigen te creëren!”

Wellicht dat Coco jou binnenkort mag gaan begeleiden in een dankbaar traject tot oncologieverpleegkundige?

Coco Samuels

Oncologieverpleegkundige